Победник јури финале

У суботу и недељу, полуфиналним утакмицама настављају се окршаји у Регионалном рагби шампионату.

Прва полуфинална утакмица одиграће се у суботу 24.03.2012 године у Сплиту, а састаће се домаћа Нада и Донау из Беча. Сусрет се игра на стадиону Стари плац у 16.00 сати. Утакмицу ће судити наш интернационалац Преграг Штиглић, а асистираће му двојца Хрватских судија. Марио Јелавић и Петар Матошић. Делагат је Благоје Мастиловић.

Друга полуфинална утакмица игра се у недељу 25.03.2012 године у Београду на стадиону ФК Жаркова са почетком у 15.00 сати, а састају се домаћи Победник и Загреб. Правду ће делити Душан Лесковар из Словеније, а помоћници ће му бити Борис Голубовић и Мирољуб Буквић из Србије. Делегат утакмице је Стеван Илијашевић.

За очекивати је да Нада и Победник прођу до финала, које је заказано за 26.05.2012 године. Сплићани су тријумфовали у претходних 4 шампионата, а Београћани су три пута освајали другу позицију.

Регионални рагби шампионат, скраћено РРЦ је такмичење које окупља најбоље клубове из Словеније, Аустрије, Мађарске, Хрватске, Босне и Херцеговине, Србије, Бугарске и Грчке игра се по 5 пут. Прво такмичење одиграно је у сезони 2007/2008 и у њему је учествовало 11 клубова из Словеније, Хрватске, Мађарске, Босне и Херцеговине и Србије. Досад је у Регионалном рагби шампионату учествовало 19 клубова а преглед учешћа по земљама можете видети у табели испод:

Земља

Број клубова

Клубови

Број учешћа

Хрватска

4

Нада Сплит

5

Загреб

5

Младост Загреб

4

Макарска ривијера

2

Србија

4

Победник Београд

5

БРК Београд

5

Партизан Београд

4

Дорћол Београд

1

Мађарска

3

Естергоми Витезек

4

КАРЦ Кечкемет

4

Батаи Булдогс Шахшлаломбата

4

Словенија

3

Љубљана

5

Бежиград Љубљана

3

Олимпија Љубљана

2

БИХ

2

Челик Зеница

5

Рудар Зеница

3

Бугарска

1

Ваљаците Перник

2

Аустрија

1

Донау Беч

1

Грчка

1

Атина рагби

1

Постави коментар