Данас стартује Светски Куп у рагбију 7

Russia-2013-Rugby-World-Cup-Sevens-MoscowДанас почиње 6. Светски Куп у рагбију 7 који се од 28 до 30.06.2013 године одржава у Москви. На овом светском купу учествују 24 мушке и 16 женских репрезентација. Биће то досад највећа смотра новог Олимпијског спорта и добра прилика да се љубитељи спорта широм света упознају са оним што их очекује већ 2016 године у Рију.

Рагби 7 као дисциплина једног од нај популаринијих спортова на свету, настао је у Шкотској, крајем 19 века. Управо зато је и први Светски куп у рагбију 7 одигран 1993 године у Единбургу. Од тада Светски куп се игра на сваке 4 године, а од 5. Светског купа који је одрзан 2009 године у Дубајиу, на њему учествују и жене.

Турнир у Москви биће одигран на Олимпијском  стадиону Лужники. Титулу у мушкој конкуренцији брани Велс, а у женској Аустралија. Отворање је данас, као и први мец у 15.00 часова,  а у прмој утакмици се састају Самоа и Зимбабве.

По први пут на шампионату неће учествовати две репрезентације из Купа шест нација (Италија и Ирска) као и Румунија, које нису успеле да изборе пласман на завршни шампионат.  Комплетну листу учесника у обе конкуренције и распоред утакмица, резултате. као и многе друге информације мозете видети на званицном сату Светског купа

Постави коментар