Лако са Мађарима

Србија лако изашла на крај са Мађарском!

Рагби 13 утакмица између Србије и Мађарске на Балканском шампионату је први наступ неке репрезентативне селекције на Општини Стари Град у неком колективном спорту
Рагби 13 утакмица између Србије и Мађарске на Балканском шампионату је први наступ неке репрезентативне селекције на Општини Стари Град у неком колективном спорту

У првом колу Првенства Балкана у рагбију 13, данас су се на стадиону ФК Дорћола код Куле Небојша предо око 150 гледалаца састали репрезентације Србије и Мађарске. Више успеха имали су наши репрезентативци који су забележили убедљиву победу од 50-0 (42-0).

Била је то утакмица са потпуно два различита полувремена. У првом, „Орлови“ су имали потпуну доминацију на терену. Играчима у црвеним дресовима све је полазило за руком и просто су млели противника, који је личио на грогираног боксера, који крајњим напором стоји на „стакленим ногама“.

Наши репрезентативци су били много јачи у контакту, агресивнији и одлично организовани, тако да су у првом делу игри постигли чак 7 есеја. Посебно су за игру били расположени Слободан Манак и Владислав Дедић. Манак је постигао 2 прва есеја за Србију, у 3 и 9 минуту, а Дедић је био непогрешив, са 100 % успешности шута.

Clipboard01У другом полувремену као да су на терен изалшле две потпуно друге екипе. Орловима, готово ниша више није полазило за руком, док су Мађари успели да повежу своје редове и неколико пута озбиљно запрете. Ипак, све је остало само на претњама, јер је на срећу одбрана Србије много боље функционисала него напад. Чак је и у првом полувремену непогрешиви Дедић промашио два шута, и тиме покварио свој процетан.

PIC_0147

СРБИЈА – МАЂАРСКА 50-0 (42-0)

Београд, 17.10.2014, Стадион: ФК Дорћол, гледалаца: 150, судија: Џорџ Стилианос (Грчка), помоћници: Радослав Новаковић и Милош Милинковић (оба Србија).

Кретање резултата:

  6-0  у   4 минуту за Србију: есеј Слободан Манак, гол Владислав Дедић,

12-0 у 10 минуту за Србију: есеј Слободан Манак, гол Владислав Дедић,

18-0 у 15 минуту за Србију: есеј Стефан Николић, гол Владислав Дедић,

24-0 у 20 минута за Србију: есеј Милан Илић, гол Владислав Дедић,

30-0 у 23 минуту за Србији: есеј Стефан Николић, гол Владислав Дедић,

36-0 у 29 минуту за Србију: есеј Александар Радовановић, гол Владислав Дедић,

42-0 у 33 минуту за Србију: есеј Милан Чобановић, гол Владислав Дедић

46-0 у 47 минуту за Србију: есеј Милан Илић, промашај Владислав Дедић,

50-0 у 77 минуту за Србију: есеј Ђорђе Гак, промашај Владислав Дедић.

СРБИЈА: Милан ИЛИЋ, Александар РАДОВАНОВИЋ, Филип СТОШИЋ, Алекса РАДИЋ, Ђорђе ГАК, Стефан НИКОЛИЋ, Владислав ДЕДИЋ, Слободан МАНАК, Ђорђе СТОШИЋ, Владо КУШИЋ, Милан ЧОБАНОВИЋ, Марко ЋУК, Петар МИЛАНОВИЋ. Резерве: Милош КОСТАДИНОВИЋ, Иван ИВАНОВИЋ, Никола ЂУРИЋ, Вук ШТРБАЦ. Србија је имала 10 измена, и сви играчи су улазили у игру.

МАЂАРСКА: Габор САБО, Гергељи КОЛОШВАРИ, Арон КРЕПШ, Иштван ЧИЧЕ, Бењамин ИЛЕСИ, Золтан СОЛТИ, Бењамин АНТАЛ, Норберт ЧАПКАИ, Ђула НЕРПАИ, Шандор ЛАКАТОШ, Жолт ЛУКАШ, Ричард ВЕР, Виктор ЗЕЛЕНКА, Резерве: Ленард ГРИМ, Марко НИКОВИТЗ, Адам ЧИРИ, Иштван ТОТ. Мађарска је имала 5 измена, и сви играчи су улазили у игру.

PIC_0183

У другом сусрету, који је такође данас одигран на стадиону СЦ Полицајац на Макишу, репрезентација Грчке савладала је Босну и Херцеговину са 58-4 (26-0).

PIC_0184
Тако ће се у финалу које се игра у недељу 19.10.2014 године, такође на СЦ Полицајац на Макишу, састати

у 12.30  БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА – МАЂАРСКА, у борби за 3 место

у 15.00 СРБИЈА – ГРЧКА, у борби за 1 место

Clipboard02

2 мишљења на „Лако са Мађарима

Постави коментар