Подбара се пробудила из зимског сна

Овог викенда почела је сезона и у рагбију 13. Част да отворе пролећну сезону припала је студентима који су у суботу 03.03.2012 године одиграли утакмице првог кола Првенства Београдског Универзитета. Ове сезоне у такмичењу учествује 5 факултета: ФАК, САОБРАЋАЈНИ ФАКУЛТЕТ, ФОН, ДИФ и Војна Академија. У првом колу ФАК је победио ФОН са 50:10, док је Саобраћајни факултет био бољи од дебитанта у студентским такмичењима, екипе ДИФ-а, са 36:10. Слободна у првом колу била је Војна академија. Обе утакмице одигране су на терену БУСК-а на Новом Београду.

У Новом Саду Подбара је угостила Црвену Звезду. Новосађанима је ово била прва утакмица после паузе од скор годину дана. И поред пораза од 64:4, јасно је да за бившег Вицешампиона Србије иду бољи дани. У то су се уверили сви гледаоцу јер Новосађани имају младу и перспективну екипу, и уколико наставе са добрим радом брзо ће се вратити на старе позиције у Српском рагбију 13.

За Црвену Звезду ово је била друга утакмица и још једна сигурна победа. Протеклог викенда црбено-бели су гостовали у Врању и такође забележили победу.

Раднички из Старе Пазове одиграо је овог викенда своју прву међународну утакмицу и то у Кечкемету где су победили домаће Дунавске пирате са 34:11 (18:7). Иначе, било је то прбо гостовање неког клуба из Србије у Мађарској и прва победа. Иако је рагби 13 тек на почетку у Мађарској, домаћини су приказали солидну партију, а играчи Радничког да спремни дочекују првенствене окршаје у националном шампионату. Комплетан извештај са ове утакмице можете погледати овде

Постави коментар