Јединство стартовало са радом

Рагбисти Јединства освојили су прву титулу државног првака 1957 године

Рагби 13 федерација Србије добила је још једног новог члана. У Панчеву је основан Рагби 13 клуб Јединство.  Тако се након 50 година, рагби 13 поново вратио у град на Тамишу.  Председник клуба је Ђорђе Будић, дугогодишњи играч Рагби клуба Динамо.  Уз Ђорђа оснивачи клуба су Бошко Влаховић, Златко Пешић и Зоран Пешић. Тренер клуба је Зоран Пешић бивши играч Рагби клуба Динамо и репрезентативац Србије у рагбију 15, као и првотимац Рагби 13 клуба Црвена Звезда и члан рагби 13 репрезентације Србије.

Тренинзи клуба одржавају се уторком, петком, суботом и недељом на терену Спортског центра Младост у Панчеву. Амбиције клуба су велике. У наредној сезони клуб ће се такмичити у другој лиги група Север, где ће покушати да освоји прво место и избори пласман у Прву лигу. То ни мало неће бити лако, јер је конкуренција изузетно јака, Раднички Београд,  Нови Београд или Подбара,  Стари Град, Полицајац, Војна Гимнациза а постоји мокућност да у овој лиги учествује и клуб из Бањалуке.  Популарни „Зечеви“ су за сада једини рагби 13 клуб у БиХ, па ће за момке из Републике Српске окршаји са клубовима из Србије бити од велике користи.

Уколико Јединство освоји прво место у својој групи, чекају их окршаји са прваком Друге лиге групе Југ у којој се налазе екипе из Лесковца, Врања, Ниша и Крушевца.

Одмах по оснивању рагби 13 клуб Јединство је са осталим клубовима се територије војводине Подбаром из Новог Сада и Радничким из Нове Пазове, основао Војвођанску рагби 13 федерацију.

Након првих тренинга руководство клуба је задовољно одзивом играча, јер је Панчево било један од највећих рагби центара у земљи. Како су активности Рагби клуба Динамо, вишеструког државног првака у рагбију 15,  у последњих неколико година углавном сведене на ветеранску селекцију, многи млађи играчи искористиће прилику да се опробају у рагбију 13.

Постави коментар